tirsdag 20. desember 2022

Smånytt i desember

Internett
På grunn av prisøkning hos Telia, øker internett-påslaget på den månedlige fakturaen fra borettslaget til 381 kroner. Les mer om faktura fra borettslaget her

Ikke lukk alle ventiler

Det er kaldt ute og det kan være ubehagelig med kald trekk, men det er viktig at man har lufteventilene over vinduene åpne også om vinteren. Ventilasjonsmotorene går med samme styrke og suger luft ut av leiligheten. Det må derfor være noe tilførsel.

Hvis man forsøker å stenge igjen alle ventiler, så får man for det første ikke nok frisk luft inn og får det andre blir det et stort undertrykk i leiligheten. Man får ikke en hermetisk lukket leilighet, det vil sige noe luft inn fra andre steder. Undertrykket kan være med på å gi skjeve dører og vinduer. Vi får etter hvert nye dører. Selv om det er veldig gode dører, vil alle dører være utsatt for effekten av undertrykk over tid dersom man ikke har god nok ventilasjon.

Forsøk å ha flere ventiler åpne, og innsuget vil bli fordelt på flere steder.

Ikke sko og ski i oppgangen
Er det greit å ha et sko-par i oppgangen? Hva med to? Eller fire? Eller et skoskap? Nå er det vinter og sko som drypper kan vi forstå at man ikke ønsker å sette på parketten i stua. Men løsningen er ikke å dele de våte skoene med resten av oppgangen. 

Som det heter i ordensreglene: «Oppgangene er rømningsveier og skal ikke brukes for lagring av private gjenstander. Det er derfor ikke tillatt å sette ut eller oppbevare søppel, pappesker, sko, hyller, tepper, sykler eller lignende her. Styret i Verksgata borettslag kan fjerne gjenstander uten varsel.» 

Vi ser at det er behov for å minne om dette. Sportsutstyr skal i sportsboden.

Hvor er stoppekranen
Etter den nylige vannlekkasjen i Fjellgata 2A, passer det også å minne om artikkelen om stoppekraner.
Du må vite hvor du finner stoppekranene i leiligheten din, og hvor i kjelleren du finner stoppekranene for din del av oppgangen.