fredag 9. juni 2023

Snart sommer!

Snart er det sommer, men før vi tar ferie tenkte vi å gi noen beskjeder det er greit å vite om.

Generalforsamling og nytt styre
Protokollen fra generalforsamlingen er nå lagt ut på siden vår med oversikt over alle generalforsamlinger

Det ble valgt et nytt styre, to helt nye styremedlemmer, en ny vara og vi fikk også en valgkomite. Hvem som er våre tillitsvalgte nå, finner du her.

Grill
På dugnaden innviet vi den nye grillen, og vi oppfordrer alle til å gjøre seg kjent med denne. Les også om grilling på balkongene. 

Book bordene
Skal du grille i hagen, kan det være greit å ha reservert bordene i hagen. Ledig plantekasse
Forøvrig er det stadig en plantekasse ledig, det er ikke for sent å sette ut noe her. 

Hageslage
Utenfor Fjellgata 2B er det satt opp en hageslange med trommel, slik vi har hatt utenfor Fjellgata 1. Det er for å gjøre det litt enklere for å få vannet blomster, og tilbud om å vaske sykkel med mer. Det har fungert fint i 1'ern, la oss håpe at det går like bra i 2'ern. Hageslangen er ikke ment å brukes til vannkriger, så vi satser på at foreldrene holder et øye med barna. Etter bruk rulles hageslange pent opp og trommelen settes tilbake på hellene under krana. 

Hjelp med vanning
Det er også fint om vi kan få hjelp med å få vannet blomstene foran oppgangene. Noen driver fortsatt å setter blomsterkassen foran døra for å holde den åpen, men slutt med det og bruk heller dørbryteren. La blomsterkassene stå helt i ytterkant slik at ikke står under taket og kan få litt regnvann når det regner. 

Ny sand til lekekassen og netting
Det ble på generalforsamlingen bestemt at sanden i lekekassa skal byttes ut og at vi skal ha et kattenett over. Kattenettet er kjøpt inn og skal tilpasses og legges ut først, så vil sanden bli byttet ut. For å få mest mulig effekt av kattenettet, må vi også her henvende oss til borettslagets foreldre. Fint om alle gjør sitt for å sørge for at nettet trekkes over etter bruk. 

Møll og pelsbiller
På loftet i Fjellgata 1 har det vært spesielt mye møll over lengre tid. Der gjennomfører vi et forsøk nå med en UV-lampe for å fange enda mer møll. Erfaringen til nå er at den bidrar mot møllen, men limfellene tar fortsatt mye møll. UV-lampen ser imidlertid ut til å fange spesielt mye pelsbiller. Disse har vi til nå bare sett unntaksvis i limfellene. 

Dørmatter
Veldig mange har dørmatter utenfor dørene. De nye dørene har mye tjukkere tettningslister enn de gamle. Dersom dørmatten din er for høy, vil tettningslisten i bunnen subbe mot dørmatten og da kan tettningslisten ta skade av dette. Da må man fjerne dørmatten. Enten får man ha dørmatten på innsiden av leiligheten eller skaffe en som er tynn nok til at tettningslisten ikke subber mot denne.

God sommer fra styret!