lørdag 5. august 2023

Heistårnet skal males

Nå skal heis- og trappetårnet i Fjellgata 1 males. Dette er en forberedelse for arbeidet med ny heis som vi håper starter opp senere i høst. Mer informasjon om selv heisutskiftingen vil komme senere. 


Nå er det mer enn bare ett sted i borettslaget som kunne trengt en omgang eller to med penselen, men dette arebidet begrenses til det som er nødvendig med tanke på den nye heisen. Det er derfor øst-veggen på som vist på bildet over, som kommer til å bli tatt nå.

Det har vært et problem i lang tid, at det ved kraftig regnvær har trukket vann gjennom lecamuren, slik at det tidvis har rent vann nedover veggen inne i tårnet, og malingen innvendig har flasset av. Dette problemmet fins også inne i heissjakten.

Det vil i neste uke bli satt opp et stillas, og uken etter starter selve arbeidet med å fjerne gammel puss og maling der det er nødvendig. 

Som man kanskje kan se av nærbildet ser vi en vegg med flere skjolder og flekker. Noen steder står malingspussen ut som en oppfanger, og vannet som renner nedover fanges opp og føres inn mot leca blokkene. 

Arbeidet gjennomføres av Alfa Malermesterfirma.