søndag 5. mai 2024

Vår dugnad 2024

 DUGNAD!

Vel møtt til dugnad onsdag 22. mai kl 17!

Dugnad!


Merking av sykler, barnevogner og andre gjenstander

Vi ber om at alle før dugnaden har merket sykler, barnevogner og andre gjenstander som står i fellesarealene - ute og inne - med navn og leilighetsnummer. Slik kan vi få bort det som ikke lengre er i bruk og bare i veien. Umerkede gjenstander blir fjernet. 

På dugnaden kommer vi til å plassere ut nye sykkelstativer til sportsbodene i 2A til 2E. 

Det har enkelte steder begynte å bli mange private gjenstander som står på steder de ikke skal være. Vi kommer til å bruke dugnaden til å stramme inn og fjerne det som ikke hører hjemme i svalganger, oppganger, sportsboder og på garasjeplasser. Vi ber alle om å selv ta grep før dugnaden og fjerne det som ikke hører hjemme på disse stedene. For nærmere informasjon les ordensreglene våre.

Vi tror kanskje at det også blir noe enklere å holde orden i sportsbodene med nye sykkelstativer.  

Skrotinnsamling

Hvor: På den lille gressplenen mellom 2B/2C. Her plasseres skrotet, og man starter lengst innerst. Vær også flinke med å stable i høyden.

Når: Man kan starte å legge ut skrotet sitt fra og med tirsdag 21. mai. Skrotet vil bli hentet i løpet av torsdag 23. mai.

Hva: Det er færre restriksjoner på skrotinnsamlingen enn på container. Du kan for eksempel kaste elektrisk avfall, bildekk og gipsplater. Det eneste som ikke kan settes ut er farlig avfall.

Farlig avfall: Avfall som maling, løsemidler, spraybokser og fugepatroner kan ikke settes på skrotinnsamlingen. Farlig avfall kan du levere på minigjenbruksstasjon i Sofienbergparken. 

 

Skrotinnsamling ved tidligere dugnad

Hageavfall

Vi har mye som skal klippes og beskjæres. Alt hagefall legger vi løst på gressplenen foran 2B uten å putte dette i plastposer, og uten at vi trenger å kutte opp alt i mindre biter. På hver dugnad bruker vi unødvendige menger av plastposer, tenk på miljøet, dropp plasten. Det går mye raskere også ved å bruke trillebåren. 

Byttekroken

Vi ønsker å minne om byttekroken på hobbyrommet. Av alt som kastes er det fort noe som andre kan bruke, og da kan byttekroken være et alternativ. I år tar vi en liten opprydding av det som har vært i byttekroken en stund og som ingen har vist interesse for. Ta gjerne en tur innom byttekroken før dugnaden for å se om det er noe av interesse der.


Kan du ikke delta?

Vi får ved dugnadene regelmessig forespørsel fra noen som ønsker å bidra, men som ikke kan på selve dagen, og som derfor lurer på om det er mulig å gjøre noen oppgaver før eller etter dugnaden. Dette er veldig snilt, men vi satser på størst mulig oppmøte på selve dagen og finner frem alt av utstyr da.


Ta med godt humør og arbeidslyst 😊
Nyt en vaffel underveis. Vi avslutter med grilling, kake, brus & øl.

(av hensyn til skrotinnsamlingen, var det ikke mulig å få dugnaden før 17. mai)