fredag 6. november 2020

Brannalarm i Fjellgata 1

I formiddag gikk brannalarmen i Fjellgata 1. Bakgrunnen var røykutvikling i forbindelse med matlaging. 

Ved alarm, går alarmen i alle leiligheter i bygningen. Paralett går det også en varsling til vaktsentralen hos Securitas. Securitas har flere handlingsmåter. De har en ringeliste til styret som de kan forsøke, eller de sender en patrulje eller varsler brannvesenet. For dette tilfellet ringte de styret som raskt kom til. 

På brannsentralen ble det vist hvilken leilighet det gjaldt, og det ble raskt avklart at situasjonen var håndtert. Alarmen kunne så stilles tilbake. 

I Fjellgata 1 var bruksanvisningen for dette litt bortgjemt. Den er nå hengt opp igjen på oppslagstavelen. I de øvrige oppgangene skal denne allerede henge på oppslagstavelen.

Det er ikke helt rett frem å bare se på brannsentralen for å forstå hva man skal gjøre. Man er nødt til å ha bruksanvisningen i hånden og følgene stegene på denne. Men i stresset situasjon er det et dårlig startpunkt å begynne å se på en bruksanvisning hvis man ikke allerede kjenner denne. 

Derfor er det en fordel at man i "fredstid" har gjort seg kjent med bruksanvisningen. Når alarmen går er det fort at man blir litt stresset. Derfor er det smart å kjenne prosedyren på forhånd.