torsdag 29. oktober 2020

Hobbyrom, koder og brikker

Styret kan nå presentere tre store nyheter:

  1. Hobbyrommet: Dette er nå klart til bruk!
  2. Kode til oppgangen: Vi innfører muligheten for å bruke en kode til oppgangen, og sørger for at den samme koden kan brukes til oppgangen, garasjen og hobbyrommet. 
  3. Kodebrikker: Beboere i Fjellgata 2 får i tillegg utdelt to kodebrikker som kan brukes for å komme inn i oppgangen.

 

1) Hobbyrommet
Det tidligere lagerlokalet i kjelleretasjen i 2A er nå klart som vårt nye hobbyrom. En omtale av hobbyrommet er lagt inn i Boligguiden, og du kan lese dette her. 

På dugnaden i sommer ble dette rommet vasket grundig, og nå har vi fått på plass en solid arbeidsbenk og en smørebenk for langrennsski. 

Det siste som manglet var en ny lås, og denne har nå også kommet på plass. Låsen er en kodelås, og for å bruke denne, bruker du den samme koden som til oppgangen og garasjen. 


Hobbyrommet er klart til bruk!

 

2) Kode til oppgangen
Hoveddørene i alle oppgangene har mulighet for å bli låst opp ved hjelp av en kode. Man taster inn koden på panelet til porttelefonen. Det er en unik kode for hver oppgang, slik at man bare har mulighet til å bruke koden til sin egen oppgang. 

Vi legger de samme kodene inn på døren til hobbyrommet, og til garasjedøren. En beboer i Fjellgata 1, vil derfor kunne bruke den samme koden for å komme inn i sin oppgang, hobbyrommet og nedre garasjeplan (med inngang fra Fjellgata). Denne koden kan ikke brukes for å komme inn i de andre oppgangene eller øvre garasjeplan (inngang Gøteborggata).

Koden til oppgangen, skal ikke deles med andre. Leietakere av garasjeplasser skal bruke egen kode for å komme til sitt garasjeplan. De fortsetter med den koden de har fra før. Dersom du skal leie ut egen parkeringsplass, ta kontakt med styret for å få koden for eksterne parkeringsbrukere. 

 

C) Kodebrikker
De som bor i Fjellgata 2, kan også se frem til å motta en konvolutt med to kodebrikker. Disse brikkene kan man bruke til å åpne hoveddøren til oppgangen. I Fjellgata 2 kan man derfor velge å åpne døren på tre måter: nøkkel, kode eller brikke. 

Dessverre er dette ikke en mulighet i Fjellgata 1. Der fikk man ny porttelefon først, og den modellen støtter ikke brikker. 

Alle leiligheter får to brikker. Dersom det er ønskelig med flere, kan flere brikker kjøpes for 50 kroner per stykk. Det er lagd en bestillingsrutine hvor du betaler med kort eller Vipps.

 


 

Utrulling og mer informasjon
Vi forbereder et stort smell. I løpet av førstkommende søndag vil de siste kodene bli lagt inn og brikker fordelt i postkassene.

Kort tid i forveien vil man bli tilsendt koden til sin oppgang på e-post. Hvis du ikke har fått e-post innen søndag, sjekk først spam-mappen din før du tar kontakt med styret. 

Vi oppfordrer alle til å lese gjennom de nye faste sidene om hobbyrommet og siden om Nøkler og koder. Her får du for eksempel viktig informasjon om hvordan den nye koden skal brukes, og lenke til bestilling av flere brikker.