mandag 22. august 2022

Garasjevask - Status

Status 

Tirsdag kl 23:50: Åpnet!

Det er nå mulig å kjøre inn i garasjen igjen. Ta hensynet til at sementen er helt ny. Når du ringer opp garasjen, ikke bli stående på den nye sementen. 

Vi ser at det nok må gjøres noe mer helt i forkant men firmaet vil komme tilbake på et senere tidspunkt.


Tirsdag kl 22:55: Fortsatt ikke tørt

Det er fortsatt ikke klart for å kjøre inn. Ny oppdatering om ca. en time.

 

Tirsdag kl 21:00: Sementen tørker

Firmaet har nå gjort seg ferdig, men man kan ikke kjøre inn ennå. Dette gjelder også sykler og gående. Derfor er det satt opp kjegler som avsperring.

Det er et lite parti ved innkjøringen som ikke er dekket, fordi det gikk med mer enn beregnet. Dette vil bli tatt senere. I tillegg er det noen småskader inne i garasjen som også vil bli tatt senere.  

Klokken 23:00 vil vi sjekke status og undersøke stivheten på sementen. Ny melding vil da bli lagt ut her. 

Når det blir klart for innkjøring ber vi om at man kjører rett inn med lav fart. Ikke bli stående med bilen på den nye sementen eller vri hjulene på sementen.

Tirsdag kl 1845: Det blir sen åpning

Langs kjellerveggen er det lagt plastikk ("knasteplast") som skal beskytte mot vann og sørge for å holde veggen tett. I forkant av innkjøringen fra Gøteborggata stakk denne opp fra asfalten og dermed har regnvann kunne havne mellom plastikken og betongveggen. Dette har medført fuktinntrengning og i nedre plan har vært et stort område med sopp eller mugg, akkurat under innkjørselen. Dette blir nå utbedret med en en ny kant over knasteplasten og som dekkes med asfalt. Dermed håper vi at videre fuktinntregningen stoppes. 

Gammel sprø sement ved innkjørselen er fjernet og det vil bli lagt ny. Denne er hurtigtørkende, men det vil gå en del timer etter at denne er lagt til man kan kjøre inn. Det betyr at man ikke kan kjøre inn direkte etter at firmaet som står for jobben, har pakket ned og dratten. Den nye sementen må få tørke ferdig. Det blir satt opp en sperring inntil man kan kjøre inn. Det blir også lagt ut ny oppdatering her. 

Det betyr at for enkelte blir det kanskje for sen innkjøring i kveld. Et alternativ kan være gateparkering i  nærområdet. Mellom kl 20 til kl 09, er det avgiftsfri betaling på de kommunale parkeringsplassene. 


Mandag kl 20:03: Nedre plan ferdig

Nå kan parkeringen i nedre plan  (inngang Fjellgata) igjen benyttes!

Mandag kl 19:17: Utgravde masser

En del av arbeidet som gjøres er at det øverste laget i dreneringsgrøftene graves ut. Dette er grøfter som går paralett langs enkelte parkeringsplasser, hvor overvann fra tak og balkonger føres ned. Vannet skal så i prinsippet trekke ned i grunnen. Massen er imidlertid svært fuktig og når denne fuktige jorden blir liggende inntil veggen over lang tid, er dette ikke bra for veggen. Det øverste laget av dette blir nå fjernet. Senere, kanskje neste vår, vil grøftene bli fylt opp av ny drenerende masse. Grunnen til at dette ikke gjøres med en gang, er på grunn av utbedring av eventuelle skader og uttørking av veggen. 

En henger med dagens 'fangst' kommer til å stå i bakgården over natta.


Mandag kl 16:48: Arbeidet tar noe lengre tid enn planlagt.
- Øvre plan (inngang Gøteborggata): Kan brukes fritt fra nå og ut kvelden. Det kommer til å være noe arbeid her senere i kveld, men det medfører ikke stenging av porten. 

- Nedre plan (inngang Fjellgata): Arbeidet kommer til å pågå videre utover kvelden, og forblir stengt enn så lenge.