fredag 27. mai 2022

Opprydding i kjeller-boder – Frist 10. juni

Den siste tiden har styret fått flere henvendelser fra beboere som enten lurer på hvilken kjellerbod som er deres, eller som opplever at boden deres blir benyttet av noen andre eller er låst. 

Vi snakker her om de bodene som fins i de tidligere kjølerommene. Det finnes en slik kjellerbod til alle leiligheter, unntatt kjellerleiligheten i 2A. 

Mange grunner til at det har blitt uoversiktlig
Opp gjennom årene har det nok vært litt varierende bruk og praksis rundt disse. Her er det mye som kan ha skjedd: Ved utflytting kan noen boder ha blitt stående ubrukt og senere tatt i bruk av andre. Noen har byttet boder eller fått lånt en bod ekstra. Noen har satt opp en merkelapp med eget navn og så har man flyttet ut, men lappen stod der fortsatt og dermed kan det ha blitt litt usikkerhet og forvirring om hvem som egentlig disponerer hvilken bod. Noen har kanskje ikke funnet sin bod, og tatt i bruk en ledig bod, og dermed kan man få dominoeffekt. Ut ifra egne påskrevne lapper kan det se ut til at enkelte leiligheter bruker både to og tre boder. I tillegg er det nok gjennom årene noen nøkler som er tapt og enkelte som har flyttet og glemt igjen det de hadde i boden. 

Allerede ryddet opp i 2A
For en tid tilbake var det en vannskade i 2A som førte til at kjellerbodene der måtte bli demontert og satt opp på nytt. Det gjorde det nødvendig å fordele bodene på nytt og styret lagde da en tegning med fordelingen.

Nå må det ryddes opp i de andre bodene
Styret har nå lagd en tilsvarende oversikt også i de øvrige oppgangene basert på det opprinnelig påskrevne leilighetsnummert. Oversikten blir hengt opp på døren til hvert bod-areal. Til boligguiden er det lagd en bod-oversikt hvor alle kan se fordelingen i alle oppgangene.

Eksempel på tegning over kjellerbodene, her fra Fjellgata 1

Slik gjør vi det
Vi ber alle om å ta en grundig titt på tegningen for sin oppgang. Hvis du bruker en annen bod enn den som i henhold til denne tegningen, må du flytte ut av denne boden. Fordi det kan være behov for at flere flytter ut av den boden de bruker i dag for å komme inn sin i den riktige boden, ber vi om at alle som bruker feil bod, flytter ut av denne innen 10. juni.

Etter 10. juni: 

  • forventes det at alle kun bruker sin tildelte bod i henhold til tegningen.
  • vil styret bistå de som har henvendt seg til styret, og klippe opp låsen og få tømt boden, dersom denne da fortsatt ikke er gjort tilgjengelig. Styret vil da oppbevare gjenstandene en stund før de kastes. 
  • fjerner styret det som fins av litt ulike private markeringer, slik at det ikke blir forvirring om fordelingen. 

Hvis noen som er i feil bod i dag og har problemer med å få ryddet ut boden før 10. juni, ber vi om at man tar kontakt med den som egentlig disponerer denne boden.