Ladeanlegg for elbil

Innholdsfortegnelse:
1 Om ladeanlegget
2 Bestille lader
3 Driftsabonnement
4 Fakturering av strøm1 Om ladeanlegget
Alle de 109 parkeringsplassene er tilrettelagt for lading av el-bil. Ved oppstarten av ladeanlegget ble det satt opp ladere på en del plasser som hadde bestilt dette. Fra oppstarten i september 2021 og til mai 2024 var driftsoperatør Circle K. Fra 1. juni 2024 er driftsoperatør Movel. Installatørpartner for nye ladebokser er fra samme dato 3elektro som etablerte anlegget.

7 av parkeringsplassene leies ut av borettslaget på markedsmessige vilkår. Les her om utleie av parkeringsplasser.

Ladeboksene er av typen Easee Charge og har en ladeeffekt fra 1,6 til 22 kW avhengig av kapasitet på anlegget. Ved spørsmål til ladeboksene, ta kontakt med Movel2 Bestille lader
Dersom du ønsker å få en ladeboks på parkeringsplassen din, må du gjøre to ting samtidig:

a) Bestill lader fra 3elektro (kun disse skal benyttes).

b) Opprette driftsabonnement hos Movel. 

Lader bestiller du ved å sende en epost til post@3elektro.no med følgende opplysninger: 

  • Ditt navn
  • Navnet på borettslaget (Verksgata borettslag)
  • Adressen din (eks Fjellgata 2A, 0566 OSLO)
  • Telefonnummer
  • Epost-adresse

Laderen koster 11 875 inkludert mva, levering og montering (per mai 2024) .

Ladekabel følger ikke med. Du behøver type 2-støpsel mot ladeboksen, og type 2 eller type 1-støpsel mot bilen avhengig av hvilken bil du har. De fleste biler benytter type 2, med eldre Nissan Leaf-modeller som det vanligste unntaket. Mange har ladekabel fra før eller får med ladekabel og overganger ved kjøp av el-bil.

Ladeboksen - Easee Charge


Det er også mulig å bruke ladeboksen som en vanlig stikkontakt dersom man har riktig overgang. Med en kabel som dette (Type 2 til schuko), er det mulig å for eksempel lade en el-scooter eller annet som krever en vanlig stikkontakt. Forsikre deg eventuelt med leverandøren at det er en mulighet.


3 Driftsabonnement
For å bruke ladeboksen må du ha et driftsabonnement hos Movel. Du oppretter dette enten ved å selv kontakte Movel via deres bestillingsskjema.

Driftsabonnement koster 49 kroner per måned (per mai 2024). For etablering er det et gebyr på 349 kroner.


4 Fakturering av strøm
Movel fakturerer etterskuddsvis hver måed, og faktura for inneværende måned kan forventes medio etterfølgende måned. Movel har eFaktura og Avtalegiro til privatkunder. Dersom forbruket er på mindre enn kr. 100,- vil utestående beløp bli overført til neste faktureringsperiode.

For strømforbruket faktuerer Movel basert på spotpris fra kraftbørsen Nord Pool + 1,56 øre pr. kWh. Nettleie kommer i tillegg.