søndag 3. januar 2021

Flere nye brannslukkere

Leilighetene i borettslaget har hatt brannslukkere av ulike typer og ulike årganger. I juli 2020 ble de eldste brannslukkerne byttet ut. Det er midlertid fortsatt ulike typer og årganger i omløp, noe som medfører årlig behov for utskiftinger.

Felles standard
Styret har ønsket å få etablert en felles standard. Alle leiligheter får derfor nå utlevert et nytt pulverapparat, med unntak av de som fikk dette i juli. Styret har sendt e-post til de leilighetene dette gjelder. Brannslukkerne ble klargjort i desember, men kunne først deles ut nå. Alle leilighetene vil derfor nå ha et pulverapparat fra 2020.

Skal følge leiligheten
Ved kjøp og salg av leiligheter, skal pulverapparatet følge med leiligheten.

Pulver eller skum?
Brannslukkere kommer enten i form av pulver eller skum. Styret har valgt pulver på grunn av levetid og størst kapasitet til å bekjempe brann. Pulverapparatene varer i 10 år før de må byttes, skumapparatene i 5 år. Mer om fordeler og ulemper kan du lese her. Man må gjerne skaffe seg flere og andre brannslukkere. 


Vendes en gang i året
Alle pulverapparater må minimum en gang i året snus på hodet, for å motvirke at pulveret klumper seg.

Behold det gamle
Noen leiligheter vil etter dette ha et både et nytt og et gammelt apparat. Det gamle apparatet må gjerne beholdes, men blir ikke byttet ut av borettslaget. Du må selv passe på når dette utløper. For enkelte er det gamle apparatet et skumapparat, og det kan være en fordel å ha forskjellige typer. Pass imidlertid på alderen på apparatet.

Innlevering
Miljøstasjonen i Sofienbergparken tar imot gamle brannslukkere.