Sykkelparkering

Innholdsfortegnelse:
1 Parkering ute
2 Parkering i sportsboder
3 Parkering i garasjen
4 Parkering av transportsykkel
5 Merking av sykler og rydding
6 Sykkeltyveri


I Verksgata borettslag kan du parkere sykkelen din flere steder.

1 Parkering ute
Det er sykkelparkering ute i bakgården ved Fjellgata 2C og Fjellgata 1.

Bruk sykkelstativene. Dersom du låser fast sykkelen under en av de grønne søppelboksene får ikke vaktmesteren tømt disse.

2 Parkering i sportsboder
I kjelleren i alle oppgangene, er det en egen sportsbod. I Fjellgata 2A-E er det enkel tilgang til denne via garasjeplanet med inngang fra Gøteborggata. Sportsboden i 2A er litt mindre enn de øvrige i 2'ern.

I Fjellgata 1 er sportsboden ikke så stor, men noen sykler får plass her. Her kan man ta sykkelen i heisen for å komme ut.

3 Parkering i garasjen
For beboerne i Fjellgata 1, er det også mulig å parkere sykkelen på sykkelparkering med en gang på venstre side når du har kommet inn inngang fra Fjellgata. Dette er "nedre garasjeplan", hvor de i Fjellgata 1 har parkeringsplasser.

4 Parkering av transportsykkel
Dersom du har en transportsykkel, så har vi ingen andre plasser hvor denne kan parkeres enn på egen parkeringsplass, eller sykkelparkeringen i nedre garasjeplan. Bor du i Fjellgata 2A-E, har du i utgangspunktet ikke tilgang til dette garasjeplan, men så lenge det fins plass får alle tilgang til å sette transportsykler her.

5 Merking av sykler og rydding
I forbindelse med dugnader og opprydding, må man ofte merke sykkelen med navn og nummer slik at vi får fjernet de syklene som er blitt etterlatt eller ikke lengre i bruk. Sykler som fjernes, blir senere kastet. Noen ganger må man også ta bort syklene, slik at vi enklere får ryddet sykkelparkeringen på for eksempel dugnader.

6 Sykkeltyveri
Vi bor midt i Oslo og sannsynligheten er høy for at noe kan skje med sykkelen din, enten den står inne eller ute, eller du er på tur. Sørg for å bruke en god lås. Bruk gjerne to forskjellig typer. Om mulig, lås sykkelen din fast til noe, og sørg for å låse hjul og ramme. For dyre sykler er det anbefalt å tegne en egen forsikring. Undersøk hvilke vilkår du har i din forsikring. Skulle sykkelen din bli stjålet, er det en større sjanse for å få den tilbake, dersom du har sykkelen din registrert i et sykkelregister.